A főbejáraton érkező betegeink bejelentkezése a felvételi irodában történik, az érkezés sorrendjében, mind az ambuláns, mind az osztályos betegek számára.

Ritka kivételtől eltekintve betegeink előzetes bejelentés vagy bejelentkezés után érkeznek. Az ambuláns betegek ellátása a földszinti rendelőkben történik.

Az osztályos betegek előzetes gyermekgyógyászati vizsgálat után kerülnek felvételre, amennyiben heveny betegségük (elsősorban légúti fertőzés) vagy egyéb, a tervezett beavatkozások kockázatát növelő elváltozásuk nincs. Csecsemők esetén, sürgősséget kivéve, szükség van negatív széklet-tenyésztés eredményére is, ennek beszerzése a háziorvos segítségével történik. Osztályos felvételt elsősorban légúti fertőzések miatt akár több alkalommal is halasztani kényszerülhetünk, ezt a felvételi vizsgálatot végző orvos dönti el, a beteg gyermek szívbetegsége függvényében.

A gyermek betegségétől, a sürgősségtől és az osztály telítettségétől függően időnként az eredetileg osztályos felvételre tervezett beteg ellátása ambulánsan történik, amennyiben ezt betegsége megengedi.

Ugyancsak a betegfelvételi irodán lehet anyaszállásra való igényt bejelenteni. Az anyaszálláson korlátozottak az elhelyezési lehetőségek, abszolút elsőbbséget élveznek az anyukák, akik szoptatnak. Szabad kapacitás esetén előzetes bejelentkezés is lehetséges.

Telefonszám: +36 1 215 1220 / 300 mellék (felvételi iroda)