< vissza

Fergeteges hangulat a 25. születésnappal egybekötött Mikulás ünnepségen


2015. december 05-én több, mint ötszázan - szívbeteg gyermekek, intézeti dolgozók gyermekei és családtagjaik - vettek részt az Alapítványunk 25. születésnapjával egybekötött Mikulás ünnepségén. Az érkezőket mesefigurák - manó, nyuszi, malacka – fogadták, akik mindenkinek néhány szem szaloncukorral kedveskedtek. A hatalmas piros lufikkal dekorált terem hamarosan megtelt csillogó arcú, vidám gyermekekkel, akik izgatottan várták a színesebbnél színesebb programokat.


A nagysikerű ünnepség megnyitóján a kuratórium elnöke, Dr. Sápi Erzsébet, a Gyermekszív Központ részlegvezető főorvosa röviden beszámolt az elmúlt évtizedekben végzett alapítványi munkáról. Kiemelte, hogy „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány az elmúlt 25 évben több, mint félmilliárd forint értékben adományozott nagyértékű orvosi eszközöket a Gyermekszív Központ részére, mely hozzájárult ahhoz, hogy a Centrum európai színvonalon működhessen. Ebben az évben az Alapítvány 25 millió forint értékben vásárolt különböző műszereket - 2 db Philips intenzív osztályos monitort, 1 db GE Vivid 7 ultrahang készüléket, 1 db Maquet Servo U lélegeztetőgépet, 2 db szívsebészeti sternumfűrészt, és különböző sebészeti műszereket – melyeket jelképesen ezen a rendezvényen adott át Dr. Ofner Péternek, az Országos Kardiológiai Intézet főigazgató főorvosának. Főigazgató úr a beszédében hangsúlyozta, hogy „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány nélkülözhetetlen segítséget nyújt a szívbeteg gyermekek magas színvonalú gyógyításában. Ezt követően, Dr. Lozsádi Károly, professor emeritus, az Alapítvány megálmodója szólt néhán szót a szervezet történetéről. Majd a hatszoros Európa-bajnok Happiness Formációs Táncklub műsora következett, tagjai közt a többször, utoljára idén februárban operált, 9 éves Házas Pannával. A bájos Panna tánctudása teljesen elvarázsolta a közönséget.


A programok közötti szünetben csillámtetoválók, jelmezbe öltözött szereplők és a Magyar Zsonglőr Egyesület képviseletében, Pál László Bendegúz zsonglőr-játszóháza várta a lelkes gyermekek sokaságát. Bendegúz is szívfejlődési rendellenességgel született és élete során több műtétje volt, ma mégis annyira jó egészségügyi állapotnak örvend, hogy „csinálhatja a cirkuszt”. A családi délelőttöt a büféasztalokon tálalt finomságok és a Danubius Hotel ajándékául egy tűzijátékkal díszített torta tette még kellemesebbé. Ezután a méltán híres és népszerű Kaláka Együttes következett, akik karácsonyi műsorukkal nagy örömet szereztek a hallgatóságnak. A várva-várt Mikulás idén is telt puttonnyal érkezett, az ajándékokkal megrakott hátizsákokat a krampuszok segítették átadni az izgatott gyermekseregnek.

A program végét minden gyermek ajándéklufit kapott, s ami még fontosabb: sok nevetést, közös kalandot és egy meglepetésekkel teli napot, amire még biztosan sokáig emlékezni fognak. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik önzetlenül támogatják alapítványunk munkáját, így hozzájárulnak a szívbeteg gyermekek mihamarabbi gyógyulásához.


A rendezvényről az M1 és az RTL Klub is tudósított.1.kép 2.kép 3.kép 4.kép 5.kép 6.kép 7.kép 8.kép 9.kép 10.kép 11.kép 12.kép 13.kép 14.kép 15.kép 16.kép 17.kép 18.kép 19.kép 20.kép 21.kép 22.kép 23.kép 24.kép 25.kép 26.kép 27.kép