Jótékonysági licit az Anker’tben a szívbeteg gyermekek javára

Május 25-én a budapesti Anker’t-ben került megrendezésre a Careneval elnevezésű karitatív aukció, melyen számos művészeti ág képviseltette magát segítő szándékkal, nemes célt támogatva. A tíz felkért művésznek az volt a feladata, hogy elkészítsenek különféle őzszobrokat, amelyek az árverés során eladásra kerültek.„ A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány  támogató művésze Losonczy Orsolya volt, akinek ékszerei számos nemzetközi kiállításon jelentek már meg, idén márciusban pedig a müncheni Schmuck kortárs ékszerkiállításon voltak láthatóak. A másik támogató művészünk, Jakócs Dorottya, aki bevállalta Özzilát, a legnagyobb őzet és egy többszörösen egymásba folyó álmot rajzolt és festett.

A helyszínen Dr. Sápi Erzsébet, a Gyermekszív Központ főorvosa, az Alapítvány kuratóriumi elnöke néhány szóban bemutatta az alapítványt. A licitálás során az aranyműves, ékszertervező által készített, gyönyörű ásvány-őzszobor 90.000 Ft-ért kelt el. Az árverés végén az adományt tartalmazó táblát Dr. Ablonczy László, a Gyermekszív Központ orvosigazgatója, kuratóriumunk tagja vette át a szervezőktől.

Itt szeretnénk megköszönni a Careneval munkatársainak és a rendezvényen megjelent művészeknek a nagylelkű támogatást! Az adományt a szívbeteg gyermekek idei Mikulás ünnepségére fogjuk fordítani!